Bagaimana untuk mengelakkan penutupan carta yang tidak disengajakan? Bagaimana untuk meningkatkan saiz fon?
Results 1 to 3 of 3

Thread: Bagaimana untuk mengelakkan penutupan carta yang tidak disengajakan? Bagaimana untuk meningkatkan saiz fon?

 1. #1
  Hai semua,

  adakah skrip yang boleh menghalangnya daripada berlaku, maksud saya saya mempunyai banyak carta pada skrin, dan kadang-kadang saya boleh menutup tanpa sengaja salah satu daripadanya dan semua lukisan hilang.

  Jadi adakah cara untuk membuat metatrader bertanya apabila carta ditutup atau apa-apa cara lain yang akan menghalang penutupan carta?

  Dan satu lagi perkara. Adakah terdapat cara untuk membuat garis menegak pada carta dengan teks yang boleh dilihat dilampirkan padanya, saya mahu mis. buat templat dan gunakannya pada pasangan mata wang yang berbeza, jadi saya tidak perlu membuat kerja yang sama untuk setiap pasangan mata wang?

  dns

 2. #2
  Tidak pasti cara untuk menghalang penutupan carta yang tidak disengajakan, tetapi anda boleh mengklik pada Alat/Pilihan kemudian klik pada tab Carta dan pastikan kotak Simpan carta yang dipadam untuk dibuka semula ditandakan. Kemudian klik pada OK untuk menyimpan perubahan. Sebaik sahaja anda menyelesaikannya, ia akan menyimpan semua carta tertutup anda. Sudah agak lama saya tidak membuka carta tertutup seperti itu, tetapi dari ingatan saya fikir ia menyimpan semua garis arah aliran dan lukisan anda dan lain-lain. Sekarang apa yang anda perlu lakukan sebaik sahaja anda menutup carta secara tidak sengaja ialah klik pada Fail kemudian gerakkan kursor anda ke bawah untuk Membuka Dipadam dan ia akan mengisi secara automatik carta yang telah anda tutup dan anda hanya perlu mengklik pada carta yang telah anda tutup.
  Satu perkara lain. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menjadikannya satu tabiat menggunakan ciri Alih Keluar selepas anda membuka carta tertutup. Dengan memadamkan carta lama, anda tidak perlu cuba memikirkan yang mana satu yang anda mahukan sebaik sahaja senarai itu diisi dengan beberapa carta tertutup daripada pasangan yang sama. Dengan cara ini, anda akan sentiasa mempunyai versi carta yang terkini dan terbaik untuk dibuka dengan lukisan dan teks anda padanya.
  Tetapi apabila difikirkan semula, saya rasa anda boleh meninggalkan beberapa carta di sana sekiranya anda ingin kembali kepada carta yang lebih lama. Sesuatu untuk direnungkan....
  Semoga membantu.
  Trend gembira,

 3. #3
  Terima kasih SatchFan, ia adalah penyelesaian yang bagus. By the way saya menemui cara untuk membuat penerangan garis menegak kelihatan, tetapi fonnya sangat kecil, adakah sesiapa tahu bagaimana untuk meningkatkan fon pada garis menegak??? Dan bagaimana untuk menghilangkan had pada panjang teks dalam penerangan garis menegak? Untuk membuat penerangan kelihatan pada garis menegak anda perlu menekan F8, pergi ke umum, dan klik di bahagian bawah sebelah kanan tunjukkan penerangan objek.

Kebenaran Posting

 • Anda tidak boleh menghantar thread baru
 • Anda tidak boleh membalas kiriman
 • Anda tidak boleh mengedit siaran anda
 • Anda tidak boleh menyiarkan lampiran
 •  
 • Kod BB Hidup
 • Smilies Hidup
 • Kod [IMG] adalah Hidup
 • Kod [VIDEO] adalah Hidup
 • Kod HTML Tidak Hidup
Polisi Kuki
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.