Peraturan Pengurusan Wang Soalan Thumb
Results 1 to 9 of 9

Thread: Peraturan Pengurusan Wang Soalan Thumb

 1. #1
  Lelaki,

  apakah peraturan yang bagus tentang pengurusan wang!

  Jika anda telah mengatakan $ 50,000 ke akaun. Berapa banyak dagangan mesti berada di pasaran pada satu masa tertentu. 10%, 15%, 25%, 50% atau lebih?

  Memandangkan anda berminat untuk menjadi perdagangan konservatif hingga tahap sederhana.

  Input anda akan sangat dihargai.

  Telah diperdagangkan untuk tahun sebelumnya dan ingin pergi lebih besar.

 2. #2
  Saya sentiasa menggunakan 1-2Percent setiap dagangan, maksimum 10-15Percent akaun saya

 3. #3
  Saya bersandar pada 10-15% peratus akaun pada masa yang sama juga. Inilah yang saya fikirkan. $ 100,000 Lengkap $ 50,000 di Bank (fungsi kecemasan). $ 50,000 dalam akaun broker Dengan kira-kira 10-15% bekerja dalam dagangan. ($ 7,500 dalam urus niaga pada masa yang sama) Yang sama dengan 7.5 lot biasa pada 1 peratus atau $ 1,000 margin per lot. Beritahu saya apa pendapat anda! Adakah pemikiran ini konservatif, sederhana, agresif?

 4. #4

  Quote Originally Posted by ;
  Saya telah bersandar pada 10-15 peratus akaun pada satu masa juga. Inilah yang saya fikirkan. $ 100,000 Lengkap $ 50,000 di Bank (fungsi kecemasan). $ 50,000 dalam akaun broker Dengan kira-kira 10-15% digunakan dalam perdagangan langsung. ($ 7,500 dalam perdagangan pada satu masa) Yang sama dengan 7.5 lot biasa pada 1% atau $ 1,000 margin per lot. Beritahu saya apa pendapat anda! Adakah ini dianggap terlalu konservatif, konservatif, sederhana, agresif?
  Itu kelihatan baik kepada saya. Saya akan melakukan perkara yang sama. Dengan 10-15peratus akaun anda adalah antara konservatif dan sederhana kepada saya.

 5. #5
  Terima kasih, saya percaya 10-15% akan konservatif-sederhana. Apabila masa yang tepat dalam keadaan pasaran tertentu mungkin perlu 25% dan itu lagi. Terima kasih lelaki.

 6. #6
  Soalan yang salah dalam pendapat saya. Persoalannya ialah: Berapa banyak risiko yang saya bersedia untuk mengambil dalam portfolio saya pada bila-bila masa? Ia benar-benar mungkin untuk mendapatkan 10-15 peratus dalam margin yang digunakan, tetapi mengurangkan risiko mengenai pergerakan pasaran (dalam kes kedudukan anda telah berkembang dalam kepimpinan anda, bersama-sama dengan berhenti anda berada pada pemecah atau lebih besar). Ia juga mungkin untuk mendapatkan hanya 3% margin yang digunakan untuk meneka, tetapi mempunyai persentil yang sangat tinggi nilai akaun anda (atau mungkin lebih besar daripada ini) pada risiko (dalam kes anda berhenti sangat jauh, atau anda tidak menggunakan berhenti di semua). Ia lebih masuk akal untuk menjejaki risiko anda, bukan sekadar menggunakan persentil yang rumit dari tunai akaun anda. Secara peribadi, saya tidak pernah lebih daripada 1 peratus pada risiko setiap perdagangan, dan tidak lebih daripada 7% daripada keseluruhan portfolio.

 7. #7
  7 peratus keseluruhan profolio pada masa yang sama dalam perdagangan ?? Sila jelaskan. Terima kasih
  Quote Originally Posted by ;
  Soalan salah pada pendapat saya. Persoalannya ialah: Berapa banyak risiko saya bersedia mengambil portfolio saya pada satu-satu masa? Kemungkinan besar untuk mendapatkan margin 10-15% dalam margin digunakan, walau pun dekat dengan risiko sifar dari segi pergerakan pasaran (dalam kes anda kedudukan telah berkembang ke arah anda, dan berhenti anda berada pada pemecahan atau lebih baik). Ia juga mungkin mempunyai hanya margin 3% yang digunakan untuk meneka, tetapi mempunyai persentil yang sangat tinggi nilai akaun anda (atau mungkin lebih besar daripada itu) yang berisiko (jika perhentian anda sangat jauh, atau anda tidak menggunakan apa-apa pun). Ia lebih masuk akal untuk mengesan risiko anda, bukan hanya menggunakan persentil keras wang akaun anda. Secara peribadi, saya tidak lebih daripada 1% pada risiko bagi setiap transaksi, dan bukannya lebih daripada 7 peratus daripada keseluruhan portfolio.

 8. #8

  Quote Originally Posted by ;
  7% keseluruhan profolio pada masa yang sama dalam perdagangan ?? Sila jelaskan. Terima kasih
  Maaf, kata-kata yang terakhir sepatutnya dibaca: 7% daripada nilai akaun saya berisiko. Sebagai contoh, katakan saya mempunyai $ 10000 dalam akaun saya. Saya pergi 50000 EURUSD panjang, dan masukkan stoploss 20 pips jauhnya. Sekiranya saya berhenti di luar, saya kehilangan 100 $, iaitu 1 peratus daripada akaun saya, jadi saya risiko 1%. Jika saya memasuki perdagangan simmilar tambahan tepat pada masa yang sama, saya risiko 7% daripada akaun saya. Jika selepas semua 7 transaksi bergerak di laluan saya, dan saya dapat menggerakkan berhenti saya untuk memecahkan atau lebih jauh, saya mempunyai risiko 0%, dan boleh memasuki lebih banyak dagangan.

 9. #9
  Amaun 1 Peraturan Pengurusan Wang Thumb: Nomatter berapa Besar dan pasti perdagangan itu tidak akan lebih berisiko lagi bahawa 2% daripada Dana anda pada satu Transaksi tunggal

Kebenaran Posting

 • Anda tidak boleh menghantar thread baru
 • Anda tidak boleh membalas kiriman
 • Anda tidak boleh mengedit siaran anda
 • Anda tidak boleh menyiarkan lampiran
 •  
 • Kod BB Hidup
 • Smilies Hidup
 • Kod [IMG] adalah Hidup
 • Kod [VIDEO] adalah Hidup
 • Kod HTML Tidak Hidup
Polisi Kuki
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.