Rolling Lantern Display
Results 1 to 4 of 4

Thread: Rolling Lantern Display

 1. #1
  Hello:
  Saya akan suka apa-apa bantuan atau tips pada perkara berikut. Saya mencari apa yang saya panggil skrin lilin. Contohnya jika masa sekarang adalah: 15 carta 1 jam akan memaparkan lilin seperti yang dilihat dari (n-1): 15 lt; (n): 15. Empat Jam akan ditunjukkan kerana ia akan muncul (n-4): 15 lt; (n): 15. Kemas kini akan berlaku pada saat ini. Skrin ini akan mempunyai 60 bar terakhir pada 24 jam dan akhir 24 bar pada 4 jam kerana aktiviti baru-baru ini adalah apa yang saya berminat

  Saya telah melihat sebuah lilin globber yang akan menarik kotak di sekeliling lilin terdahulu untuk menunjukkan apa yang kelihatannya - tetapi ia membingungkan pada skrin, saya percaya jika sesuatu seperti (dan saya tidak dapat mencari sekarang) boleh bekerja jika lilin dibuat untuk menguap - mungkin dengan mencampurkan warna agar sesuai dengan latar belakang dan hanya kotak yang telah dipaparkan. Walau bagaimanapun, masalahnya ialah ia perlu dijalankan pada 1 carta kedua dan lilin akan menjadi terlalu gemuk untuk menunjukkan 60 pada carta.

  Seperti yang saya baca semula ini, saya rasa apa yang saya cari adalah untuk menge lilin setiap minit untuk mencerminkan bagaimana ia akan muncul berdasarkan masa yang paling baru. Saya dapat menulis skrip ksh mudah - tetapi saya fikir ini mungkin melepasi saya.

 2. #2
  Lilin boleh ditarik oleh anda. Hanya tekan F8 kemudian pilih Carta Line.

 3. #3

  Quote Originally Posted by ;
  Saya mencari apa yang saya panggil paparan lilin rolling.
  Adakah ini membantu? (ia agak lama kerana saya melihatnya, tidak dapat mengingati dengan tepat bagaimana ia berfungsi). Seperti yang ditunjukkan oleh kd3726, adalah mungkin untuk menyembunyikan lilin 'asas MT4' dengan memilih carta garisan (tekan Alt-3), kemudian tekan F8 dan ubah warna Grafik Line kepada Tiada.

 4. #4
  Kd3726 dan Hanover Terima kasih, Hanover Saya percaya DynamicCandle ini harus melakukan silap mata itu. Sekali lagi, terima kasih.

Kebenaran Posting

 • Anda tidak boleh menghantar thread baru
 • Anda tidak boleh membalas kiriman
 • Anda tidak boleh mengedit siaran anda
 • Anda tidak boleh menyiarkan lampiran
 •  
 • Kod BB Hidup
 • Smilies Hidup
 • Kod [IMG] adalah Hidup
 • Kod [VIDEO] adalah Hidup
 • Kod HTML Tidak Hidup
Polisi Kuki
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.